16:00

Sandareds IF

Referat

Snöplig förlust i sista hemmamatchen!

En förlust som svider då vi med en poäng hade varit helt klara för fortsatt spel i division 4 nästa år. Och det ska sägas att det var nära, men vi räcker inte hela vägen mot Sandared som slogs för att få kvala uppåt.
Vi börjar matchen klart bäst och får matchen precis dit vi vill till en början. Vi försvarar oss lågt och letar efter läge att ställa om. Sandared är lite otåliga till en början och vi bryter deras anfallssförsök eller stoppar dem allt som oftast. Chanserna framåt kommer och vi skapar otroligt fina chanser under halvleken.
1-0 kommer på ett snabbt inkast från Affe på högersidan. Strömfeldt tar emot och driver ner mot kortlinjen och slår ett hårt inspel som Timmie möter på ett tillslag. Målvakten räddar men Timmie sätter returen. Ett fint mål som skulle följas av några riktigt feta chanser till.
Philip blir helt frispelad av Leo men hans avslut räddas av målvakten, utan att släppa retur.
Leo är sedan framme på en fin spelvändning och viker in i straffområdet och skjuter i täck till hörna i ett bra läge.
På en hörna från Hugos vänsterfot når Carl högst och nickar ner bollen mot målet men målisen gör en mirakulös fotparad och returen slås bort.
Philip får bollen en bit utanför boxen och drämmer till med vänsterfoten men bollen tyvärr över i medvinden, där var målvakten helt borta och slog ut med armarna, ett skott som kunde resulterat.
Jag skulle inte sagt något om vi hade fått minst en 2-0 ledning att gå på då vi var riktigt vassa flera gånger. Vi har också oturen att åtminstone två gånger i jättefina lägen bli avblåsta då domaren avvaktat frispark och väljer att blåsa precis när vi är loss i rena frilägen.
Sandared tog sig in i matchen ju längre halvleken gick, mycket tack vare deras två duktiga innermittfältare, nr 5 och nu 10, som rörde sig över stora ytor och var mycket bra med bollen. I slutet av halvleken får de ett läge som vi täcker bort till hörna men de har inte skapat något riktigt farligt, likt våra chanser.
Så blir det en olycklig sekvens när det bara är någon minut kvar av halvleken. Timmie kommer loss och slår en fin boll mot Strömfeldt men deras duktige keeper är ute och plockar den framför näsan på Oliver. Han sätter igång snabbt och de får upp bollen i vårt straffområde. Vi får några chanser att rensa bort bollen men lyckas inte och i en sekvens där så kastar sig Affe mot bollen, träffar den och sedan går spelaren på Affes ben och det blir straff. En situation som känns onödig från början då vi kunde fått bort bollen flera gånger innan sista läget uppstår. Straffen säkert i mål och 1-1 i paus, kändes inte chansmässigt rättvist överhuvudtaget.
Andra halvlek börjar och Sandared kommer direkt fram i ett läge för skott till höger som till slut går till hörna. På hörnan går bollen förbi och studsar precis framför en VSK:are som inte hinner reagera, bollen rakt på foten på Sandareds nr 10 som föser in bollen, otroligt billigt mål känns det som. Snacka om att vara på rätt plats vid rätt tid alltså.
I stort sett direkt på avspark så läser Leo en passning i Sandareds försvar och går emellan och sätter dit bollen i fritt läge, mycket vaket gjort. Matchen levde igen.
Sandared har här höjt upp sitt spel och vi har svårt att skapa chanser och etablera spel, det går lite fram och tillbaka med Sandared som mest bollförande. De tar sig fram på sin högerkant och lyckas komma till ett inlägg som en spelare kan nicka in. Härifrån och in mot slutsignal börjar en jakt på kvittering som också ger dem en del chanser att kontra på oss vilket gör att de kommer till några lägen.
Några minuter efter deras mål kommer Oliver fram på högerkanten och spelar in bollen till Vilmer som får kanonläge på första stolpen men målvakten räddar återigen, riktigt vasst.
Sandared får ett fint kontringsläge men vi avvärjer och kommer upp med ett par fina anfall där Timmie har ett inspel som stoppas precis framför Oliver och sedan är Oliver igenom och rundar målvakten men det blir ett svårt avslut nära kortlinjen och bollen tar i utsidan av hjulet på målet.
Ytterligare chans kommer för Sandared att döda matchen men skottet går utanför. Vi får ett grymt omställningsläge och kommer 4 mot 2 men utnyttjar inte detta bättre än att det blir ett avslut eller inspel från höger som går över målvakten och förbi målet.
Philip kommer sedan i ett anfall och får bollen i straffområdet, deras spelare tar tag i hans tröja och drar ner och bort honom från bollen och rensar undan, här ropade vi på straff. Philip brukar inte säga mycket annars men här var han tydlig själv med att det inte var rätt. Synd att vi inte kunde fått med oss det domslutet då deras straff kändes lite snäll och även oklar om det var innanför eller utanför området.
Vi gör en riktigt bra forcering på slutet men Sandared är bra och spelar av tid när de kan och vi lyckas inte komma förbi alla spelare i deras box, det blir lite småkalabalik men inget riktigt läge för oss.
Återigen en bra match mot ett bra topplag i serien där skillnaden är att de är vassare än oss i båda straffområdena helt enkelt. Vi har chanser till att vinna men släpper man in tre mål så blir det svårt. Vi har spelat 4 hemmamatcher i höst och släppt in 3 mål i tre av dem och vår målskillnad är tydlig. Många mål framåt, likt topplagen, men också många insläppta, likt bottenlagen. Nu är läget trots allt gynnsamt inför sista omgången då lagen bakom oss, som kan komma upp på lika poäng som oss, har sämre målskillnad. Holmalund som vi möter i sista matchen kommer slåss för att ta en kvalplats till trean, och kanske till och med en direktplats. De kommer att gå för seger, var så säkra. Det kommer bli en tuff match och vi laddar för en bra träningsvecka!